hartWie met beide benen aan de grond blijft staan, komt geen stap vooruit!
Dus is het alom bekende advies – je hart volgen. Maar wat betekent het eigenlijk? Hoe doe je dat? En waar gaat het naar toe? Zoveel vragen, waar slechts één antwoord op mogelijk is. Gewoon doen! In ieder geval proberen. Want zelfs met de hele kleine stapjes kom je nog steeds vooruit!

Keuzes maken
Je hart volgen is zowel makkelijk als moeilijk tegelijk. Makkelijk omdat je er niets voor hoeft te doen. Moeilijk omdat je juist niet gewend bent om niets te doen. Denken, plannen, multitasken, je verstand volgen en vooral datgene doen wat de anderen van je verwachten. Maar wat als je gewoon eens een adempauze neemt in de ratrace van alledag. En gaat ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je voldoening geeft. Omarm het en ga ermee aan de slag. Met een glimlach op je gezicht. Want door uit je comfortzone te stappen, bewuste keuzes te maken en in kleine stapjes je nieuwe pad in te zetten, gaat je hart volgen bijna vanzelf. Immers, je hart volgen gaat over jezelf zijn. Maar ook:

  • lef hebben
  • je verstand uitschakelen
  • vertrouwen op je gevoel
  • volgen van je intuïtie
  • schijt hebben aan wat anderen van je vinden
  • vallen, opstaan, bijstellen en doorgaan

Balance your life
Als het hart in balans is met het hoofd, dan ligt de wereld aan je voeten.
Want jouw vitaliteit is niet alleen afhankelijk van de goede fysieke gezondheid. Je mentale en emotionele gezondheid spelen hierbij ook een belangrijke rol.
Het bewust kunnen omgaan met je emoties, je zoektocht naar het doel en betekenis in je leven, het intellectueel uitdagen van je geest en het investeren in je sociale contacten – draagt allemaal bij het verkrijgen en behouden van je mentale en emotionele gezondheid. Samen met jouw fysieke gezondheid geeft het je vrijheid om het maximale uit je leven te halen.

Heb je hulp nodig in je zoektocht naar je fysieke, mentale en emotionele vrijheid? Wil je leren hoe jij je maximaal kunt ontplooien en daarmee de kwaliteit van jouw leven verhogen? Volg dan onze workshop ‘Focus op vitaliteit’.

Als het hart in balans is met het hoofd, dan ligt de wereld aan je voeten