uitdagingHet nieuwe jaar is nog maar 1 week onderweg, maar de challenges, quick fix – oplossingen en wondermiddelen zijn er zoals vanouds in overvloed. Net als alle andere goedbedoelde adviezen van de moeder van de zus van je buurvrouw.
Een uitdaging? – Just do it!
Of is er meer voor nodig?

Afvalrace
Neem bijvoorbeeld het voornemen der voornemens: afslanken.
Aangezien het alle vrouwen, die het elk jaar telkens weer opnieuw proberen, wel lukt om af te slanken, kunnen wij maar één conclusie trekken: afslanken kan iedereen.

Helpen afslanken is dus geen vak, helpen volhouden is pas een vak!
En dat gaat veel verder dan het oplepelen van de motiverende quotes en omdenken-wijsheden, die niet eens de diepgang hebben van de tegeltjes waar ze op staan.
De voor- en na-foto’s zijn helemaal geen weerspiegeling van het resultaat. Kon je maar de foto’s na die na-foto’s te zien krijgen.

Niet wegen maar leven
De meeste diëten, afslankprogramma’s en challenges vertellen je hoe je moet afvallen. Maar wat je eigenlijk zou moeten leren is hoe je moet volhouden. Hoe slaap, multitasken, stress en beweegarmoede hierop van invloed zijn. Hoe jij je focus kunt vergroten en je wilskracht trainen. Waarom je omgeving er een belangrijke rol in speelt, hoe jij dit kunt aanpassen en nieuwe gewoontes gaat ontwikkelen.

Skills for life
Om dit te kunnen heb je vaardigheden nodig om de spanning tussen jouw veranderingsbereidheid en het vertrouwen in eigen effectiviteit te managen. Deze vaardigheden leer je niet op school en krijg je niet mee van huis uit. Het vereist ook een persoonlijk begeleidingstraject waarin je deze vaardigheden aangeleerd krijgt, zodat je voor de rest van je leven er wat aan hebt. Of in ieder geval volgend jaar niet weer diezelfde goede voornemens te moeten benoemen.

Heb je hulp nodig bij het realiseren van je uitdagingen, neem dan contact met mij op om te horen hoe ik jou wel ga helpen je doelen te behalen en om je resultaat vast te houden.

De uitdaging van willen maar niet altijd kunnen
Getagd op: