December. De laatste maand van het jaar. Het is de mooiste maand van het jaar door de schitterende lichtjes en decoratie binnen en buiten. Voor velen is december de gezelligste maand van het jaar. En wellicht de drukste maand van het jaar.
Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, cadeau’s kopen, talloze borrels en feestjes, de kerstmarkten, de leuke (school)activiteiten van je kinderen – kortom, een maand die niet alleen vol belevenissen is, maar ook behoorlijk hectisch en stressvol kan zijn. Ondanks deze drukte is het een geweldige periode om veel tijd met je familie en vrienden door te brengen. Om zelf tot rust te komen, het balans op te maken en om de plannen voor het nieuwe jaar uit te stippelen. Probeer daarom je decemberdagen niet te overschaduwen met perfectionisme, een focus op uiterlijkheden en de torenhoge verwachtingen. Houd het simpel. En vergeet niet om ervan te genieten! Op deze manier maak je deze feestmaand net zo magisch als het lijkt in de films. Zelfs zonder sneeuw.

In de komende gezellige decemberdagen gaat Vitale Mama proberen jou te inspireren om meer balans in je leven te vinden. Om keuzes te maken, dingen te doen en mensen te ontmoeten die voor jou waardevol zijn.
We trappen deze december-inspiratiemaand af met een gedicht van David L. Weatherford ‘Slow Dance’.
Het onderstaande gedicht maakt duidelijk dat leven in het ‘nu’ je gelukkiger zal maken en dat ‘straks’ eigenlijk niet bestaat.

slow_dance

Get inspired voor meer balans in je leven
Getagd op: