kleinestappenHet nieuwe jaar is nog maar een week oud en de verstandige jij doet aan de goede voornemens.
Aangezien goed begin het halve werk is, raad ik je aan om eerst al je wensen in kaart te brengen, alvorens je hard van stapel gaat met het realiseren van al je goede voornemens.
Immers, je hebt een wens om vanaf nu iets (anders) te gaan doen, je neemt je voor om het voortaan ook daadwerkelijk te gaan doen en dus heb je voor jezelf een doel geformuleerd. Gezonder eten, meer sporten, gelukkiger worden, vaker met je familie/vrienden leuke dingen doen, je huis afmaken, je verder professioneel ontwikkelen – dit kunnen allemaal wensen zijn die je op een SMART manier voor jezelf kunt definiëren. Alleen dan kunnen het haalbare doelen worden en zullen je goede voornemens slagen.

Wat wordt je volgende stap?
Je hebt een heel jaar voor je en toch is het voorbij voordat je het weet. Kies ten eerste weloverwogen één wens uit. Beantwoord vervolgens voor jezelf de volgende vraag: wat zou nou absoluut een geweldig doel zijn om dit jaar te behalen. Bedenk een doel waar je echt achter staat en dat je binnen een jaar zou kunnen behalen. En ga gewoon van start! Elke dag is namelijk een nieuw begin, en daar moet je gebruik van maken.

De meeste mensen wachten tot een symbolisch moment om hun leven te veranderen. Ze gaan vanaf 1 januari gezonder leven, vanaf maandag elke avond vroeger naar bed of vanaf de eerste van de maand beter hun to do lijst afwerken. Het gekke is dat deze afspraken met jezelf juist averechts werken. Des langer je wacht, des kleiner wordt de kans dat je het nieuwe gedrag gaat uitvoeren. Wanneer je gemotiveerd bent moet je namelijk zo snel mogelijk beginnen. Als je het gaat uitstellen dan zakt de motivatie weg en blijf je hangen in je vertrouwde patronen.
Dus ga vandaag nog beginnen! Maar blijf vooral klein denken. Voer steeds één kleine verandering door. Het voelt misschien wat nutteloos in het begin. Maar je komt wel steeds een klein beetje vooruit.
En als je elke week twee kleine stappen zet, ben je aan het eind van het jaar 100 kleine stappen verder!

Dus geen drastische maatregelen nemen om je doel zo snel mogelijk te bereiken, want dan zal je resultaat slechts voor de korte duur houdbaar zijn. Hoe minder overweldigend de veranderingen zijn – des te makkelijker het wordt EN des groter de kans dat je zult slagen.

Succes bereik je namelijk stap voor stap want je resultaat is het gevolg van consistentie!

Heb je hulp nodig bij het realiseren van je goede voornemens, neem dan contact met mij op om te horen hoe ik jou wel ga helpen je doelen te behalen en om je resultaat vast te houden.

Goede voornemens – goed begin is het halve werk
Getagd op: