harttekening

Als we het over de liefde hebben, dan weten wij allemaal waar het over gaat. Het is niet moeilijk te definiëren: we weten precies hoe het voelt en we kunnen het vaak heel goed onder woorden brengen. Onbewust zijn wij er eigenlijk iedere dag mee bezig! Want liefde is overal om je heen.
Je hebt je gezin, familie en vrienden lief, je houdt van bepaalde muziek, kunst of producten die ook met liefde door iemand anders zijn gemaakt. Maar je kunt ook liefde voelen voor het werk dat je doet, de hobby’s die je hebt en de natuur om je heen.

Liefde heb je nodig om fysiek en mentaal te kunnen groeien. Deze ontwikkeling levert je meer zelfvertrouwen op, waardoor je meer plezier gaat ervaren in wat je doet en je gelukkiger gaat voelen. En dat is juist heel belangrijk voor jouw vitaliteit!

Ga voor meer liefde én vitaliteit in je leven en begin bij jezelf!

Wees lief voor jezelf waardoor het makkelijker wordt om de liefde te ervaren.

Laat het streven naar harmonie in alles los, want je kunt toch nooit iedereen naar de zin maken. Een andere bron van stress is jouw perfectionisme. Het is het gevoel van altijd en overal controle willen houden, maar ook het gevoel van niets willen missen.
Maak dus ruimte voor zelfcompassie en aanvaard dat de zaken nooit zullen lopen als jij dat wilt.

Versterk de relaties die je hebt door de liefde met open armen te ontvangen.

Jouw binding met anderen kan veel bijdragen aan de zingeving en voldoening in je leven – de twee belangrijke aspecten van vitaliteit. Door de kwaliteit van je relaties met anderen te verbeteren, zal je steeds vaker gedeelde positieve emoties ervaren, zoals liefde, vreugde, dankbaarheid, trots en bewondering. Deze positieve emoties zijn heilzaam op zich. Maar als je ze met de anderen kunt delen, dan wordt het effect daarvan sterker. Liefde neemt daarbij een bijzondere plaats. Want liefde is niet alleen een op zichzelf staande positieve emotie, maar helpt jou alle andere positieve emoties met anderen te delen.

Het hebben van liefde voor jezelf, maat ook het delen van deze positieve emotie met anderen zorg voor het verhogen van jouw vitaliteit.

Love is everywhere: ervaar meer liefde en word vitaler!
Getagd op: