het-nieuwe-jaar

Telkens weer als het nieuwe jaar van start is, vraag ik me steeds af waarom er zo veel mensen zijn die tot het nieuwe jaar hebben zitten wachten om iets (aan zichzelf) te gaan verbeteren. Immers, rationeel gezien, is elke dag een goed moment om te beginnen!

De goede voornemens werken namelijk als een soort uitstel. En van uitstel komt? Precies, een afstel. En de cijfers liegen er niet om. Uit een onderzoek, waarbij 3.000 mensen met goede voornemens werden geobserveerd, bleek 88% van hen de goede voornemens niet te halen.
Aangezien we allemaal wensen hebben, lijkt het wel te helpen om iets op een specifiek moment voor te nemen. Wat heeft het nieuwe jaar hiermee te maken? De jaarwisseling blijkt voor veel mensen ruimte te creëeren voor een focus. Vergelijk het met een taak waar je tegenop ziet. Zodra je bijvoorbeeld je bureau opgeruimd hebt, krijg je opeens meer focus en tegelijkertijd energie om die taak af te maken.

Er is wel èèn ‘maar’: een wens zonder doel is een droom en een doel zonder plan blijft een wens. 😉
Wil je dat je wensen, lees goede voornemens, niet tot een afstel degraderen? Laat me dan jou helpen om je wensen in de concrete realistische doelen omzetten. Bovendien, als vitaliteitscoach is het mijn taak om je de vaardigheden bij te brengen waardoor de kans veel groter wordt dat jij je doelen wel zal behalen en volhouden!

Heb je hulp nodig bij het realiseren van je goede voornemens, neem dan contact met mij op om te horen hoe ik jou wel ga helpen je doelen te behalen en om je resultaat vast te houden.

Het nieuwe jaar zorgt voor focus en energie
Getagd op: