assorted vegetablesVoeding is een gewichtige zaak, waar je niet moeilijk over moet doen, maar wel verstandig. Want
voeding heb je simpelweg nodig om in leven te blijven.

Je kan je lichaam zien als een bouwproject, waarvoor je de beste bouwstoffen nodig hebt, oftewel goede en gezonde voeding. Een goed uitgebalanceerd voedingspatroon bestaat uit koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, bio-actieve stoffen en vocht. Afhankelijk van je gezondheid, leefstijl, wensen en doelstellingen heb je meer of minder van de hierboven genoemde nutriƫnten nodig. Bereid het eten zoveel mogelijk vers, met veel liefde en geniet ervan!

In de jungle die supermarkt heet zie je overal superfoods. Echter, de superfoods van tegenwoordig, zoals chiazaad, gojibessen, hennepzaad, tarwegras, kokosvet, zijn niet alleen super duur, maar ook super rijk aan allerlei claims, waarvan niet eens aantoonbaar wetenschappelijk bewijs bestaat dat het beter is dan de gewone voedzame producten.

Vitale Mama vindt het belangrijk dat je weet wat je eet. Voor ons zijn groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, etc. de superfoods die je lichaam nodig heeft. Oftewel voedzame voeding – de enige echte basis van een gezond voedingspatroon.

Wij helpen je graag met je zoektocht naar meer variatie in je voedzaam voedingspatroon!