vrouw voetenDe zomervakantie is in volle gang. Nu is het moment om tijd te nemen voor het echte leven. Naast leuke dingen doen of juist helemaal niets doen, kan jouw vakantie ook inspiratie en de nieuwe ideeën met zich meebrengen. Want op vakantie heb je tijd om na te denken. Vakantie is ook een goed moment om te reflecteren op je leven. Doordat je in een andere omgeving bent of in ieder geval andere dingen meemaakt, ontspan jij en krijg je de ruimte om vanuit een andere hoek naar jouw leven te kijken. Maar hoe kom je van inspiratie naar het idee en vervolgens naar een plan om het daadwerkelijk in je leven toe te passen?

Leef in het hier en nu
Ten eerste moet je voorkomen dat je tijdens je vakantie alsnog in de rollercoaster van het tijdgebrek belandt. Het is fijn om veel tijd te hebben, maar alleen als je er ook van kunt genieten. Probeer jouw vrije tijd zo bewust mogelijk te ervaren. Geniet van de geluiden waarmee je ’s ochtends wakker wordt, want het is naar alle waarschijnlijkheid niet de wekker die je zo snel mogelijk met een snooze-knop wil wegdrukken. Neem echt de tijd om je maaltijden te bereiden en probeer regelmatig iets anders, iets nieuws te proeven, zeker als je in het buitenland op vakantie bent. Beleef de stilte om je heen en de rust in jezelf als je echt helemaal niets te doen hebt. Zie de laatste zonnestralen achter de horizon verdwijnen en voel dankbaarheid voor de dag die voorbij is en de goede dingen in je leven. En de volgende dag ….. pluk de dag of breng je vrije tijd door op de manier die jou echt gelukkig maakt. Want …. precies, je hebt tijd zat!

Maak jezelf los van je dagelijkse to do – lijstje
Eenmaal in de relax-modus krijg je meer ruimte in je hoofd om over dingen na te denken die jouw leven anders, gelukkiger kunnen maken. Je zou een en ander op papier kunnen zetten, zodat het uit je hoofd is en je het even kunt laten rusten. Maar een goed gesprek met diegene waarmee je op vakantie bent kan ook uitkomst bieden. Door te praten over wat jou bezig houdt, wordt alles helderder voor jezelf. Op deze manier krijg je inspiratie om het anders te doen. En de beste ideeën ontstaan wanneer je ontspannen en geïnspireerd bent.

Niet “Just do it!”, maar do something!
Zodra jouw vakantie voorbij is, begint het dagelijkse leven weer. Maar nu is het ook tijd om je ideeën kracht bij te zetten. Stel voor jezelf eerst één concreet doel. Schrijf dit doel en alles wat ervoor nodig is om het te bereiken op papier. Schrijf alles op wat in je opkomt en wat relevant is. Want er zou zomaar iets bij kunnen zitten wat jou kan helpen om bij je uiteindelijke doel te komen. Kies niet voor een quick fix, maar voor een duurzame weg ernaar toe – niet sneller, maar wel effectiever. Maak een stappenplan en begin! Want zelfs de kleinste stap in de goede richting brengt je steeds dichter bij je doel.

Op deze manier kan jij de inspiratie en de ideeën die je op vakantie hebt opgedaan gebruiken om jouw leven te veranderen. Succes!

Waarom je vakantie jouw leven kan veranderen?
Getagd op: